Thursday, August 3, 2017

Kitesurfing-ul pentru începători. În ce constă echipamentul?

Kitesurfing-ul pentru începători poate fi o experiență destul de intimidantă. Chiar dacă la prima vedere pare destul de simplu, de fapt, la fel ca orice sport extrem, necesită destul de mult antrenament până să ajungi să te bucuri de el așa cum vezi în filme.
Dar asta nu înseamnă decât că nu mai ai timp de pierdut și cu cât îți începi mai repede antrenamentele, cu atât mai curând vei ajunge să deprinzi acele mișcări naturale pe care le vezi acum doar la cei experimentați! De ce ai nevoie? Echipament, valuri și vânt.
Alegerea echipamentului poate fi, și ea, destul de dificilă. Mai ales dacă nu ești foarte bine pus în temă cu toate tipurile de plăci destinate kitesurfing-ului. Trebuie să ai în vedere dimensiunea, forma, tipul vârfului și al cozii, tehnologia și dotările de care dispune. Nu te-ai fi așteptat să fie atât de complicat, nu?
Stai liniștit, soluții există. Chiar dacă în România încă nu este un sport atât de practicat la nivel profesionist încât să găsești ușor informațiile și sfaturile de care ai nevoie, nici chiar pe internet, te poți folosi de câteva articole din străinătate pentru a învăța ABC-ul, iar apoi poți cere ajutorul celor pasionați de kitesurfing. Și da, există și la noi câțiva profesioniști. Plus tot mai mulți amatori.
Dar să revenim la echipamentul de care ai nevoie. În principiu, totul se reduce la următoarele:
     Placă de kitesurf
A nu se confunda cu placa de kiteboarding! Diferența între cele două este că cea de kiteboarding are și niște legături (în engleză straps), oarecum asemănătoare celor de pe snowboard,  care ajută la un control mai bun al plăcii și o mai bună stabilitate a picioarelor. De asemenea, cele două diferă foarte mult ca formă.
     Centură  (în engleză harness)
     Zmeu (în engleză kite)
     Bare
     Diferite accesorii
     Costum de neopren ((în engleză wetsuit)
Riscurile alegerii greșite ale echipamentului de kite
Alegerea fiecăruia dintre elemetele de mai sus diferă de la persoană la persoană, fiind luate în calcul caracteristici ca greutate, experiență și multe altele, fapt pentru care în niciun caz nu este recomandat să-ți achiziționezi echipamentul după ureche.
În plus, ar fi și păcat să cheltuiești banii pe un echipament care nu ți se potrivește, poate chiar îți va îngreuna procesul de învățare. Și apropo de învățatul kitesurfing-ului, trebuie să știi și că acesta nu este un sport pe care să-l începi fără instructor – asta dacă chiar vrei să înveți să te dai corect și să nu pui atât viața ta cât și a celor din jurul tău în pericol.
Iar dacă nu știi cui să ceri ajutorul pentru sfaturile și produsele de care ai nevoie, poți apela la unul dintre reprezentanții magazinului ShopeXtrem, de exemplu, unul dintre cele mai mari magazine din România dedicate sporturilor de apă.
Îi găsești pe shopextrem.ro sau, în București, pe Calea Moșilor 122, și cu siguranță te vor îndruma în alegerea celui mai bun echipament. În plus, au mereu promoții la produsele lor și chiar pachete promoționale la achiziționarea unor seturi de echipament complet, astfel că s-ar putea să faci și câteva economii pentru cursuri!
So, stay calm and follow the wind! 

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

0 Responses to "Kitesurfing-ul pentru începători. În ce constă echipamentul?"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...