Wednesday, December 14, 2016

Cum mă imbrac la o nuntă?

Incepe sezonul nunților și trebuie să fim pregătiți, să arătăm excelent la acest eveniment formal.

Am pregătit pentru tine un mic ghid ce iți spune scurt și la obiect cum te-ai putea imbrăca atunci cand ești invitat la un asemenea eveniment formal. Acest articol nu se adresează mirilor, insă, ci nuntașilor. Deci dacă știi că ai de mers la (ce puțin o) nuntă anul acesta, citește in continuare.

Ce să port, efectiv?

Regulă de aur: dacă vrei să fii cu stil, trebuie să mergi la nuntă in costum. Costumul arată mirilor faptul că tu consideri evenimentul lor ca fiind unul destul de important incat să te imbraci formal.


Dacă, totuși, ai o combinație interesantă de pantaloni de stofă și sacou, poți merge și așa (deși costumul va fi intotdeauna prima opțiune in materie de nunți). Ai grijă insă la asortarea pantalonilor cu sacoul, in acest caz. Dacă sunt de nuanțe prea apropiate, lumea ar putea crede că ai avut o tentativă eșuată de a părea că ești la costum.

Materialul

Inainte să iei costumul, trebuie să-ți pui intrebarea: e o nuntă de toamnă sau de iarnă? Iarna (deși nu se prea fac nunți) ai neapărată nevoie de un costum de lană. Dacă e vorba de celelalte anotimpuri, ideal este un costum din bumbac.

Culoarea

in primul rand, evită costumele negre - mergi la nuntă nu la inmormantare. In funcție de cat de tare vrei să te diferențiezi de cei din jur, poți alege culori care să te scoată mai mult sau mai puțin in evidență.

Poți merge pe ceva mai conservator, cum ar fi un gri inchis sau un albastru inchis, sau pe ceva mai interesant cum ar fi un gri deschis, albastru deschis sau maro. Dacă ai deja un costum intr-o culoare mai monotonă și vrei, totuși, să ieși in evidență, nu e nici o problemă! Te voi invăța imediat cum să-ți alegi cămașa și accesoriile pentru o ținută de invidiat.

Ce mai interesantă culoare pentru un costum este albul insă nu e pentru toată lumea. Purtand costum alb s-ar putea să ieși in evidență chair decat mireasa iar asta s-ar putea să supere unii oameni. Costumul alb trebuie purtat (nu doar la nunți ci sn orice altă ocazie) cu foarte multă grijă.

Cămașa

Ți-ai ales costumul? Bun. E momentul să vedem ce cămașă se asortează cu el. De fapt, combinațiile sunt enorm de multe, drept pentru care voi aminti aici doar cateva după care să te ghidezi.

Cămașa trebuie să contrasteze cu costumul. Dacă ai un costum intr-o nuanță inchisă, alege o cămașă intr-o nuanță deschisă și invers. Ai grijă: culorile cămășii și ale costumului nu trebuie să fie analoage in paleta de culori.

Dacă vrei ceva mai interesant, poți alege o cămașă cu dungi verticale.

Evită cu orice preț cămășile negre. Nunta e un eveniment in care negrul ar trebui purtat la minim.

Să vedem cateva exemple concrete:

1.La un costum bleumarin merge excelent o cămașă albă.

2.La un costum maro merge perfect o cămașă albastră (maronul se asortează foarte tare cu albastru).

3.La un costum gri poți merge pe o cămașă mov, albă sau roz.

E preferabil ca la nuntă să porți doar cămăși cu manecă lungă. Știu că, pe perioada verii, temperaturile pot crește extrem de mult. In acest caz, renunță la sacou și cravată. Nu renunța la cămașa cu maneci lungi in favoarea uneia cu maneci scurte.

Motivul? Cămășile cu manecă scurtă NU sunt considerate formale. De aceea, nici nu se poartă decat cu cravate slim, in situații casual. Nunta este un eveniment formal, unde trebuie să ne imbrăcăm formal.

Cravata

Cravata trebuie și ea să se asorteze cu cămașa și sacoul, nu poate fi lăsată la intamplare. Dacă nu vrei să dai banii pe un costum nou dar vrei ceva nou in ținută, o cravată nouă e ceea ce ai nevoie.

-Secret de stil-

Secretul asortării cravatei cu ținuta este să scoată in evidență in mod subtil culoarea de pe cămașă.

Pantofii

In funcție de culoarea costumului, pantofii pot fi negri sau maro. Cei maro merg doar la costume maronii sau cafenii și trebuie să fie mai inchiși la culoare decat acestea. Combinații gen costum maro inchis / pantofi maro deschis sau costum gri inchis/pantofi gri deschis NU MERG.

Alte accesorii

Dacă ai deja costumul, cămașa și cravata dar te intrebi ce mai poți face, răspunsul meu e să te gandești la o batistă de buzunar. Batista de buzunar, in caz că nu știai, vine pusă in buzunarul de la piept și trebuie să se asorteze cu cravata.

Atenție! E o greșeală de stil ca cravata și batista să fie de exact aceeași culoare și model. Trebuie să existe niște diferențe. Știu că sunt seturi de batiste și cravate ce arată exact la fel dar nu ți le recomand.

Un alt accesoriu interesant e reprezentat de butoni. Problema la butoni e că ai nevoie de o cămașă specială pentru ei (pentru că aceștia vin in loc de nasturi). Dar dacă si porți, cu siguranță vor porni niște conversații interesante cu cei din jur.

OK, gata.

A fost un articol mai lung dar am acoperit, in mare, totul.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

0 Responses to "Cum mă imbrac la o nuntă?"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...