Thursday, October 18, 2012

Topul netbook-urilor. Avantaje şi dezavantaje

Au ecran de 10 inci şi sunt destinate celor care tehnoredactează
clip_image001
Netbook-urile şi tabletele îşi împart clienţii. Ambele gadgeturi au ecran de 10 inci, sunt mici, uşoare şi portabile.
Sunt câteva motive clare pentru care alegi netbook-ul. Preţul: O tabletă e cu aproximativ 50% mai scumpă şi, în plus, nu are nici tastatură - pentru acest accesoriu plăteşti în jur de 200 de lei. În al doilea rând, este mai eficient pentru cei care vor să tehnoredacteze, întrucât sunt deja familiarizaţi cu tastatura şi cu softul de editare. De asemenea, trebuie să luăm în calcul şi faptul că sunt foarte multe softuri care nu au aplicaţii pentru tablete. Am luat ofertele magazinelor la puricat şi am realizat un top al netbook-urilor care ar putea intra în calculele unei investiţii.
Lenovo IdeaPad S205. Preţ: 1.200 de lei. Are un procesor AMD, dual-core C-50 de 1GB. Memoria RAM este de tip DDR3 de 2GB. Capacitatea de stocare este de 500GB. Bateria ţine 5 ore.
Asus X101CH-RED027W. Preţ: 1.000 de lei. Are procesor Intel Atom, dual core de 1,6GHz. Memoria RAM, DDR3, este de 2GB. Capacitatea de stocare este de 320GB.
Acer Aspire AO756- 877BCrr. Preţ: 1.200 lei. Are procesor Intel Celeron dual core de 1,4 GHz. Memoria, DDR3, este de 4GB, iar capacitatea de stocare de 320GB.
HP Mini 110. Preţ: 1.000 de lei. Are un procesor Intel Atom de 1.6GHz, memoria RAM este de 1GB, iar capacitatea de stocare este de 250GB.
1.200 e bugetul maxim pe care merită să-l aloci pentru a investi într-un netbook care să ofere şi performanţe tehnice acceptabile
Minusuri
Bateria. Ţine mult mai puţin decât în cazul unei tablete. Un netbook are o autonomie de lucru de aproximativ 5 ore, în timp ce o tabletă cam 10 ore.
Navigarea pe net. Este mult mai greoaie decât în cazul unei tablete. Touchscreen-ul simplifică totul şi dispare mouseul şi tastatura fizică.
Sistemul de operare. Un netbook se închide şi se deschide cu mult mai greu decât o tabletă, care se activează instant. Acest lucru este din cauza sistemului de operare.
Mobilitatea. Un netbook se ţine în braţe sau pe o suprafaţă plană, pe când tableta în orice poziţie.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

0 Responses to "Topul netbook-urilor. Avantaje şi dezavantaje"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...