Saturday, January 14, 2012

Obiectele care au apartinut sotilor Ceausescu vor fi scoase la licitatie. Pretul de pornire pentru un stilou: 2000 de euro

Toti cei care duc dorul zilelor in care nu curgea apa calda la robinet, caloriferele erau sloi, in magazine se gasea doar peste congelat, painea se vindea pe cartela, iar hartia igienica se vindea pe sub mana acum au ocazia sa investeasca in amintiri din epoca de aur.
Vor fi scoase la licitatie obiecte care au apartinut sotilor Ceausescu. Printre acestea un stilou folosit de fostul presedinte, dar si tablouri, bibelouri, ceasuri sau blanuri.
 Obiectele care au apartinut sotilor Ceausescu vor fi scoase la licitatie. Pretul de pornire pentru un stilou: 2000 de euro
Casa Artmark va scoate la vanzare 70 de obiecte. Cele mai importante piese de licitatie sunt stiloul Pilot Elite pe care Nicolae Ceausescu l-a primit in 1975, intr-o vizita in Japonia. Pretul de pornire este de 2000 de euro.
Apoi cu 1800 de euro puteti cumpara o blana de tigru purtata candva de Elena Ceausescu.
Cei care isi doresc un bibelou din argint aurit cu emailuri care infatiseaza doi porumbei trebuie sa pregateasca inca de pe acum 1200 de euro. De la acelasi pret, pleaca si o blana de leopard care i-a fost oferita fostului presedinte in timpul unei vizite in Africa.
O piesa importanta este si covorul cu tema "Ceausescu- Pace", lucrat manual special pentru Casa Poporului. Va costa cel putin 800 de euro.
Specialistii spun ca obiectele sotilor Ceausescu pot proveni din mai multe surse. Astfel e posibil ca unele dintre ele sa fi fost confiscate imediat dupa inlaturarea celor doi. Evident ca sunt si fosti demnitari sau urmasi ai acestora care le-au primit inainte de '89.
Licitatia este programata pentru 26 ianuarie. Langa cele deja mentionate se vor afla diverse picturi, piese de arta decorativa, fotografii, documente, carţi, medalii si decoratii.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

0 Responses to "Obiectele care au apartinut sotilor Ceausescu vor fi scoase la licitatie. Pretul de pornire pentru un stilou: 2000 de euro"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...