Friday, March 18, 2011

Tendinte in imobliare

Romania este una dintre tarile unde orice retardat se poate cocota pe gard si behai de acolo ce-i trece lui prin minte. Cu siguranta ca va gasi destui reporteri care sa-i consemneze cotcodaceala si sa o prezinte drept adevar stiintific.
Nu cred ca este nevoie sa explic prea mult: in toata lumea asta, zonele ultracentrale ale oraselor importante sunt extrem de scumpe ca si pret. Exista exceptii, asa-zisele donwtown-uri decazute, cazul in unele metropole americane. Dar nu e cazul oraselor din Romania, unde tocmai centrele si zonele ultracentrale sunt bine aprovizionate, sigure, luminate samd, in
vreme ce periferiile sunt locuite de pauperi. Or, zonele zero din Romania sunt pline cu cladiri ceva mai vechi, care - culmea - nu si-au prea schimbat pretul in timpul crizei. Cunosc exemple practice, in Bucuresti, Cluj, Iasi, Focsani si alte cateva orase, unde preturile apartamentelor ultracentrale au crescut, nu au scazut in timpul crizei. Se incearca deblocarea pietei, care este gripata la nivel de apartamente valoroase. Adica astia din zona zero au in general destui bani sau castiga deja destul de bine ca sa nu isi vanda proprietatile pe nimic, asa cum fac peizanii de prin Damaroaia samd. Si pentru ca au bani, isi permit sa tina la pret si sa nu bage acum apartamentul pe piata, in ideea ca pretul va creste in cativa ani la loc. Cine cunaoste domeniul stie ca la ora actuala exista o cerere remarcabila de apartamente in zonele ultracentrale, dar oferta este slabuta.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

0 Responses to "Tendinte in imobliare"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...