Sunday, March 20, 2011

Codul Muncii sau un nou război cu angajatorii ?

In Romania, sunt prea putine locurile de munca unde au o strategie de resurse umane viabila. De motivare financiara si profesionala. Firme care sa stie sa angajeze omul potrivit.
Pana si companiile mari care au angajat aici, s-au abatut de la anumite reguli ale lor. Si asta pentru ca multi au gandit : sunt ieftini, sunt multi si sunt prosti. Pleaca unu, aduc doi in locul lui daca vreau.
Un manager sau mai bine zis, un leader de succes, este acela care angajeaza persoanele potrivite pentru joburile respective, care stie sa le motiveze, care stie sa le ofere un cadru unde sa munceasca si de unde sa castige si altceva decat bani. Sa isi dezvolte angajatii, sa ii provoace sa invete cat mai multe lucruri noi etc.
Oriunde, in orice tip de companie, cel mai valoros bun, este omul.
Dar majoritatea companiilor nu vor sa vada asta din pacate.
Si din pacate, in societatea noastra este la fel. Nu s-a investit nimic in copii si tineri de mai bine de 20 de ani. Statul, societatea, nu fac nimic pentru a avea tineri cat mai bine educati, cat mai culti si cat mai bine pregatiti. Nu face nimic sa ii indrume. Sa ii faca sa vrea sa isi descopere calitatile si sa le arate cum sa le fructifice.
Totul este  tipic. Cere dar nu ofera nimic.
Orice vietate o ai asa cum o cresti. Ca e caine sau copil. Generatiile mai noi sunt asa cum au fost create, educate, scolite de generatiile dinaintea lor.
Problema acum, nu este daca generatia x, y, w este ratata sau nu. Intrebarea care trebuie pusa ar trebui sa fie urmatoarea : ce putem face pentru a obtine maximul din acesti oameni? Ce trebuie sa facem cu generatiile viitoare pentru a nu repeta greselile din trecut?
Si in final, as dori sa ii intreb pe cei care se plang de generatiile mai tinere. Ce si cat au investit ei in dezvoltarea acestor generatii? Cum s-au implicat ei? Pentru ca mi se pare ca nu au facut nimic, i-a durut undeva, pana in momentul in care au avut nevoie de aceste generatii. Iar acum, este putin cam tarziu sa se mai schimbe ceva major.
Viitorul Romaniei nu este schimbarea mentalitatilor existente. Viitorul Romaniei este CREAREA unor mentalitati puternice si corecte a generatiilor care se nasc acum...
Spor la treaba inteleptilor!

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

2 Responses to "Codul Muncii sau un nou război cu angajatorii ?"
24monden said...
March 20, 2011 at 8:22 AM

Salutare. Cieste acest articol http://www.24monden.net/2011/03/interviu-despre-blogul-meu.html si raspunde cererii de a scrie un articol despre site-ul tau.

Dupa cum vezi te-am inclus si pe tine in lista partenerilor...citeste articolul si iti vei da seama despre ce este vorba..


Dinu said...
March 26, 2011 at 1:25 AM

salut, chiar e dragut blogul/forumul tau! chiar as vrea sa aflu care este si opinia ta despre site-ul meu: Portal


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...